Tästä se lähtee, rento blogi kirjoista ja sanoista

Tarkoitus on kirjoittaa kirjoista, teksteistä ja kielestä rennosti ja vapaasti. Kirjoittaa kirjoista, joista itse nautin, ja teksteistä, joihin törmään vaikka kadulla.

Rakastan kaikenlaisia kirjoja esineinä, pakopaikkoina ja maailmoina, joita tulee viimeisen sivun jälkeen ikävä. En välitä siitä, luenko klassikoita, mainostekstejä vai sarjakuvia, kunhan vain mielikuvitus lähtee lentämään ja saan kokea sanojen kautta jotakin, mikä tuntuu sydänjuuria myöten.

Minua kiinnostavat myös osuvat tv-mainokset, upeasti kuvitetut lastenkirjat (varsinkin jos niissä on lohikäärmeitä tai hirviöitä) ja pitkät lukuromaanit, jotka kestävät iäisyyden ja tuntuvat lopulta aivan todelta.

Harmaa realismi ei ole minua varten. Haluan, että arjessakin seikkaillaan ja leikitään ja aikuiset osaavat nauraa itselleen ja heittäytyä hölmöiksi. Jokaisessa päivässä pitää olla hieman aikaa mielikuvitukselle, kipakalle nahistelulle ja väittelyille. Joka päivä pitäisi myös nauraa niin, että vatsaan sattuu, ja kiukutella niin, että anteeksipyytäessään tuntee olonsa 6-vuotiaaksi.

Tulen varmasti kirjoittamaan myös kulttuurista – mutta kulttuurista ilman raja-aitoja, yleviä periaatteita tai historiallista arvottamista. Minua ei kiinnosta korkeakulttuuri, kaanonit tai tiukat luokkarajat. Minulle kulttuuri on jotakin muuta.

Sitä, että ihminen nauttii elämästään juuri niin kuin itse tykkää, iästä ja sukupuolesta ja yhteiskunnallisesta asemasta riippumatta. Lukee sitä mitä itse haluaa ja katsoo sellaisia elokuvia, joista oikeasti pitää. Minusta kulttuuri on sitä, mitä meistä itse kukin tekee ja kokee ja näkee mielellään, ilman että siitä tarvitsee kertoa kenellekään tai kehuskella vaikka Facebookissa.

Tällaisista asioista aion kuitenkin kirjoittaa täällä, joten hyppää kyytiin, jos siltä tuntuu. Koetetaan pitää hauskaa ja jakaa sellaisia kokemuksia, jotka saavat mielen nauramaan kippurassa ja mykkyräiset ajatukset avautumaan ja lähtemään minne mielivät.

– S. Karppinen