Kroketti osana presidenttipeliä

Vaikka toisin voisi luulla, minä en ole kovin pahoillani, vaikka Niinistöstä tulisi Suomen presidentti. Hän on pätevä, edustava ja älykäs ihminen, josta jokainen suomalainen voi olla ylpeä maailmalla. On hienoa, että toisella kierroksella on kaksi suvaitsevaista ja avarakatseista ihmistä, vaikka itse koen Niinistön niin sanotuksi Herra-presidentiksi, häneksi jota teititellään ja joka ei istu luontevasti ihan jokaiseen seuraan.

Mutta jos Haavistosta tulee Suomen presidentti, tunnen sellaista ylpeyttä, että en löydä sanoja. Jos Haavistosta tulee presidentti, olen ylpeä meistä suomalaisista kokonaisena kansana, joka on niin sisukas ja itsevarma, että uskaltaa tehdä asioita ensimmäisenä, uskaltaa sanoa, että on parempi hyväksyä erilaisuus ja ristiriidat kuin lakaista ongelmat maton alle piiloon. Haavisto tuntuisi presidenttinä syvemmälle ja kauaskantoisemmalle valinnalle kuin Niinistö. Haavisto tekisi historiaa.

Lopuksi haluan nostaa pöydälle vielä yhden asian presidentinvaalien 1. kierroksen vaalivalvojaisten loppuhetkiltä. Haavisto poistui Musiikkitalolta kävellen koko matkan Tavastialle. Minusta se oli innostavaa, riippumatta siitä, oliko temppu harkittu vai ei. Niinistö meni arvolleen sopivammin taksilla. Niinistön vaalivalvojaispaikka oli Hotelli Presidentti ja Haaviston taas Tavastia. Ne ovat hyvin erilaisia tiloja. Pelkästään vaalivalvojaispaikkojen valinta kertoo minusta selkeistä eroista näiden kahden hyvän, tasavahvan ja monessa mielessä myös samankaltaisen ehdokkaan välillä. Kyse on eroista, jotka tulevat jakamaan myös äänestäjiä.

Kaikkia meitä jännittää,
kun on ratsuja radalla.
Ne painavat täyttä laukkaa
kohti kaukaista maalia.
Vain yksi voi heistä voittaa – on kilpailu armoton.
Pelkää heppojen seurassa ja kuuntele kavioita!
Ultra Bra: Heppa (sanat: Juhana Rossi)

Pages: 1 2